22 Şubat 2011 Salı

Peynirli Poğaça

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
125 gr margarin(oda sıcaklğında)
1 limon suyu
tuz-kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı ve çörek otu
iç harcı için ;
çökelek veya rendelenmiş beyaz peynir ve maydanoz






Yapılışı:
Sıvı yağ ,margarin,su,limon suyu ve margarin karıştırılır.İçine tuz ,kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir,diğer tarafta peynirin içine maydanoz doğranıp yumurta beyazı karıştırılıp ,hamurdan parçalar alıp avucumuzda yassıltıp arasına iç harcı konur kapatılır ,üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar (yaklaşık 20 dk)pişirilir.afiyet olsun .


Hiç yorum yok: