27 Ocak 2011 Perşembe

Tavuk Etli Sebze Haşlama

Son 4-5 gündür kızlarımın ikisi de hasta ,genellikle ikisi birden hastalanır çünkü birbirine bulaştırırlar hastalığı:)bu nedenle pek birşey yemiyorlar;ben de hem onlara iyi gelecek ,hem de hafif bir yemek olan haşlamayı yapmaya karar verdim .Küçükken , hasta olunca annemin yaptığı ve ne hikmetse iyi gelen sevdiğimiz bir yemekti:)Annemin yaptığı gibi ben de servis yaparken üzerine ezilmiş sarımsak ve limon suyu karışımı döküyorum ,böylece iyileştirici özelliği artıyor ve tabi lezzeti de:)işte tarifi;


MALZEMELER:
4 adet tavuk fileto
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy soğan(iri doğranmış)
2 diş sarımsak
yeterince su
tane karabiber(2 adet)
tuz
SOS:
3-4 diş sarımsak(ezilmiş)
1 limonun suyu
YAPILIŞI:
Tavukları yıkayıp bir tencereye yerleştirin. 2-3 parmak üzerine çıkacak kadar su ve biraz tuz ile kısık ateşte 20 dk. kadar haşlayın. Kaynarken suyun üzerinde oluşan köpükleri alın. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğradığınız,soğan,sarımsak, patates ve havucu da ekleyip tavuk eti ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Yemeği tabağınıza koyduğunuzda üzerine ,ezilmiş sarımsaklı limon suyunu da gezdirin . AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Burcu Esen dedi ki...

ben pişirdim harika oldu paylaştığınız için teşekkürler :)

ferah keser dedi ki...

Ziyaretiniz için ben teşekkür ederim Burcu Hanım,sevgiler