8 Kasım 2010 Pazartesi

Tarhana Çorbası

Malzemeler :

1 çay bardağı toz tarhana
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı ılık su
1 tutam kırmızı biber

YAPILIŞI:

Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
10 dk. sonra çorbanız hazırdır.
Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan sıvı yağ kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.afiyet olsun:)



Hiç yorum yok: