BULGUR AŞI
MALZEMELER:
1 su bardağı bulgur
1 adet baş soğan
1 adet sivri biber
2 adet domates
2 kaşık salça
2-3 kaşık kıyma(isteğe bağlı)
3-4 kaşık tereyağ
Yeterince su, tuz, pulbiber, karabiber
YAPILIŞI:
Tencereye yağı alın ve eritin.
İçine ince doğranmış soğan ve biberi atıp,soteleyin.
Kıyma ve küp doğranmış domatesi ilave edip, tekrar soteleyin.
Salçasını ve suyunu ilave edin.
Su kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulguru ekleyin.
Tuz ve baharatlarını atın.
Arada bir karıştırarak pişirin.
Kıvamı çorba gibi sulu olacak. Eğer suyunu çekerse sıcak su ilavesi yapın.
Piştikten sonra ocağı kapatın.afiyet olsun:)
Yorumlar