10 Kasım 2010 Çarşamba

BULGUR AŞI

MALZEMELER:
1   su  bardağı   bulgur
1   adet   baş   soğan
1   adet   sivri  biber
2  adet   domates
2   kaşık  salça
2-3   kaşık   kıyma(isteğe bağlı)
3-4  kaşık  tereyağ
Yeterince  su, tuz, pulbiber, karabiber 
YAPILIŞI:
Tencereye  yağı  alın  ve  eritin.
İçine  ince  doğranmış  soğan  ve  biberi  atıp,soteleyin.
Kıyma  ve  küp  doğranmış  domatesi  ilave  edip, tekrar  soteleyin.
Salçasını  ve  suyunu  ilave  edin.
Su   kaynayınca  ayıklanmış  ve  yıkanmış  bulguru  ekleyin.
Tuz  ve  baharatlarını  atın.
Arada  bir   karıştırarak  pişirin.
Kıvamı  çorba  gibi  sulu  olacak. Eğer  suyunu  çekerse  sıcak  su  ilavesi  yapın.
Piştikten  sonra  ocağı  kapatın.afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: