Kalburabastı
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı irmik
aldığı kadar un
içerisi için ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım limonun suyu
Hazırlanışı : Hamuru yoğurmaya başlamadan önce şerbeti ocağa koyup kaynatalım. Yaklaşık 40 dakika kaynayan şerbeti dinlenmeye alıp hamurumuzu yoğuralım. Tüm malzemeleri karıştırırarak yumuşak bir hamur elde edelim.Küçük parçalar halinde bölerek yumak yapalım ve bir rendenin üzerine yayalım. İçerisine ceviz koyup iki ucunu birleştirerek yuvarlayıp rendeden alalım.Yağlanmış tepsiye dizelim.Rendeye hamuru koyup yayarken hafif basturalım ki şekli tam çıksın. Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derecli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerine hafif ılık şerbet dökülür. Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı irmik
aldığı kadar un
içerisi için ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım limonun suyu
Hazırlanışı : Hamuru yoğurmaya başlamadan önce şerbeti ocağa koyup kaynatalım. Yaklaşık 40 dakika kaynayan şerbeti dinlenmeye alıp hamurumuzu yoğuralım. Tüm malzemeleri karıştırırarak yumuşak bir hamur elde edelim.Küçük parçalar halinde bölerek yumak yapalım ve bir rendenin üzerine yayalım. İçerisine ceviz koyup iki ucunu birleştirerek yuvarlayıp rendeden alalım.Yağlanmış tepsiye dizelim.Rendeye hamuru koyup yayarken hafif basturalım ki şekli tam çıksın. Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derecli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerine hafif ılık şerbet dökülür. Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Yorumlar