Taze Börülce Konservesi
Kış hazırlıkları tam gaz devam ediyor,tarhana balkonda kururken bir yandan da konservelerimi yapıyorum...aslında dondurucuya da koyuyorum ama dolapta yer kaplamasın diye konserve olarak da yapıyorum..en son taze börülce kaynatıp kavanoza koydum ,siz nasıl yapıyorsunuz bilemiyorum ama ben çok basit şekilde yapıyorum ,kolay olması işime de geliyor açıkcası:) yapılış şekli ve malzemeler şöyle...
MALZEMELER:
Taze börülce
tuz
su
yeni kavanozlar
ve yıkanmış cam kavanozlar
YAPILIŞI:
Taze börülceler ayıklanır,küçük küçük doğranır...düdklü tencereye börülceler konur üzerini örtecek kadar su ilavesi ve tuz eklenir ,börülceler yumuşayana dek pişirilir,düdüklü tencere pıstladıktan sonra kısık ateşte 10 dk da pişiyor... tencerenin havasını tahliye edip börülceler kavanozlara doldurulur üzerlerine börülce suyu da eklenir ve kapağı sıkıca kapatılıp temiz bir bezin üzerine kavanozlar ters çevrilir,kavanozlar soğuduktan sonra kilerinize kaldırabilirsiniz..afiyetle tüketmeniz dileğiyle..
Yorumlar