Deniz Börülcesi Konservesi
İzmir'li olarak deniz börülcesini çok seviyorum mevsiminde sık sık alıp yapıyorum hem yoğurtlusunu hemde limon soslusunu,kışın da arada canımız isteyince yaparız diye düşündüm herşeyin konservesi oluyor da neden deniz börülcesinin konservesi olmasın dedim kendi kendime ve yaptım oldu :)sizde yapmak isterseniz tarifi şöyle...
MALZEMELER:
2 bağ deniz börülcesi
su
3 adet kavanoz
ve
yeni kapaklar
YAPILIŞI:
Deniz börülceleri yıkanır ve süzülür tencereye konup üzerini örtecek kadar su eklenir ve deniz börülceleri yumuşayana dek pişirilir,daha sonra çatal yardımıyla börülceler kavanozlara doldurulup hafifçe bastırılır ve deniz börülcesinin kaynar suyundan kavanozlara ilave edip kapağı sıkıca kapatılır ,ters çevrilmiş halde kavanozlar bekletilir daha sonra kışın tüketmek için saklanır..
Not:Deniz börülceleri tuzlu olduğu için tuz kullanmıyoruz..
Yorumlar