Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
3 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Arpa şehriyeler yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur. Üzerini 1 cm gececek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir. Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır. afiyet olsun:)
2 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
3 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Arpa şehriyeler yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur. Üzerini 1 cm gececek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir. Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır. afiyet olsun:)
Yorumlar